• alkoholfrie drink med sikker trafik

Isterninger til fest

Husk Isterninger til din næste fest

Isterninger… Små, simple terninger, lavet af is, noget man hurtigt glemmer. Uanset om i ønsker at afholde en stor cocktailfest, en havefest, en sommerfest eller blot en lille reception, så skal der isterninger til. Isterninger bruges i drinks og cocktails, men også til at holde jeres drikkevarer afkølet.
Men isterninger er så meget mere end bare det og det er vigtigt, hvis I skal have en cocktailbar at I finder den rigtige og bedste løsning til netop jeres behov, hvilket denne side omhandler.

Fakta omkring is til fest:

 • Der findes forskellige varianter, dog alm. isterninger eller knust is
 • Knust is er ofte en lille smule dyrere end isterninger
 • De leveres ofte i 20-25 kg i flamingo tønder
 • Desto “klarere” isen er, desto længere holder den, da de ikke er tyndet ud af “ilt”
 • Isterninger i flamingo tønder kan holde sig ca 2-3 dage.
 • Isen kan blive leveret eller hentes selv.
 • Der findes producenter i Jylland, Fyn og  København
 • Som regel kan man regne med ca 1 kg is pr. gæst pr. time. ved 4 timers fest.
 • En producent er som udgangspunkt fødevarergodkendt.

Dette skal du vide om isterninger

Hvor længe kan isen holde?
Først og fremmest skal det selvfølgelig siges at det kommer meget an på den temperatur som er uden for termoboksen, er det vinter vil isen kunne holde sig rigtig længe, men som udgangspunkt kan is i en flamingotønde/termoboks holde sig i ca 2-3 dage. Man kan også vælge at gemme isterninger i et kølerum, dog skal man være opmærksom på, at hvis isen har været bare lidt tøet op, og efterfølgende kommer i et kølerum, kan det ødelægge isen, da vandet så vil fryse sig fast på resten af isen.

Termo boks til isterninger til din fest

Termo boks til isterninger til din fest

Hvilke isterninger til fest skal jeg vælge?
Hvilke isterninger du ønsker, kommer an på hvilke drinks du skal have til din fest. Generelt kan man ikke undgå almindelige isterninger, da de bl.a. skal bruges til at shake de forskellige drinks der vil blive lavet. Dog er der flere drinks, som traditionelt laves med knust is. Bl.a. laves disse drinks med knust is

 • Mojito
 • Caipirinha
 • Mint Julep
 • Moscow Mule

Flere opskrifter hvor knust is indgår kan ses her: DrinksOpskrifter

Skal man afkøle drikkevarer, som øl og sodavand kan knust is bruges, dog en tønde med alm. is og vand er også en god ide.

Knust is til din fest
Is til fest - isterninger til din fest

Leveret eller afhentes? 

Alt efter hvor du er i landet, kan der være stor forskel prismæssigt om det skal leveres eller bør afhentes. I centrum af København og Aarhus er leveringen ofte billigt, da det er der produktionen ofte foregår. Ligeledes er det nemt at hente. Bor man dog længere væk kan det betale sig at få det leveret. Levering kan varierer men ligger ofte imellem 150-300 kr.

Hvor meget is til fest skal der bruges? 
Det er et spørgsmål mange stiller sig og kan være rigtig svært at vide. Isterninger bruges både i drinks, men også til de drinks der skal shakes mm.
En god regel er dog, at på en 4 timers cocktailbar, vil der blive brugt ca 1kg is pr. gæst pr. time. Er du dog i tvivl, så endelig spørg din leverandør, da de er vand til at regne ud hvor meget der skal bruges.

Fødevarergodkendt. 
En ting de fleste glemmer, men som er utrolig vigtigt. Der kan være stor prisforskel på is, og en grund kan være at der er sparet på forskellige områder i produktionen, herunder bl.a. om alt er som det skal være i forhold til fødevarestyrelsen. Derfor er det altid en god idé at forhøre sig om de har fået godkendelse  fra fødevarestyrelsen, hvilket er et “ja eller nej” spørgsmål.

Find din rigtige leverandør.

Der findes adskillige forskellige is leverandører derude. Her har vi samlet en liste af nogle af dem, vi roligt kan anbefale.

© Bartenderudlejning.dk | Udviklet & designet af Web og Linjer